Menu

Maak van jouw zakelijke event een groot succes

Als je een zakelijk event organiseert wil je waarschijnlijk maar één ding; een onuitwisbare indruk achterlaten. Om dat te bereiken denk je out-of-the-box, ben je uniek en inspirerend.

Maar alleen daarmee red je het niet. Er komt veel kijken bij het organiseren van een zakelijk evenement. Natuurlijk denk je direct aan goede catering, maar een zakelijk event heeft meer ingrediënten die ervoor zorgen dat jouw event niet snel vergeten zal worden. De belangrijkste tip die we direct al geven is; begin op tijd! Het event lijkt misschien nog ver weg, maar een goede voorbereiding is het halve werk.

Voorbereiding van je zakelijke event

In de voorbereiding kies je een geschikte datum en een goed tijdstip. Je wilt natuurlijk een zo hoog mogelijke opkomst. Misschien nogal teleurstellend maar de perfecte datum en aanvangstijdstip voor een zakelijk event bestaat niet. Er zijn altijd mensen die niet kunnen komen op je zakelijke event. Wat je wél kunt doen is rekening houden met de middag-/avondspits en de vakantieperiodes en feestdagen zoveel mogelijk vermijden.

Doelgroep van je zakelijke event

Je zit ongetwijfeld vol met goede ideeën en het liefste ga je hier direct mee aan de slag. Maar om een echt succesvol zakelijk event te organiseren is het bepalen van je doelgroep en het doel van je event erg belangrijk. Organiseer je een hip personeelsfeest in de avonduren, een feestelijk jubilea of een belangrijk zakelijk seminar? Is het voor je eigen personeel met als doel te werken aan verbinding of teambuilding? Of is het voor bestaande of nieuwe klanten? Je stemt de locatie, het programma, de catering en de muziekkeuze hier uiteraard op af. Je doelgroep breng je in kaart door te kijken naar de gemiddelde leeftijd, woonplaats, beroep en interesses. Vervolgens zoek je interessante content om je zakelijke event mee te vullen. Je wilt je gasten boeien. Dit doe je door origineel, actueel, vernieuwend en verdiepend te zijn.

Doel van je zakelijke event

Denk na over wat je wilt bereiken met je zakelijke event. Ga je een nieuw product introduceren of groot zakelijk nieuws brengen? Maak vervolgens een doelstelling die hierbij past die duidelijk, meetbaar en het allerbelangrijkste; haalbaar is. Zorg na je evenement voor een evaluatiemoment. Wat ging goed en wat kan er bij een volgend zakelijk evenement eventueel beter?

Zorg voor aandacht!

Vervolgens denk je na over hoe je jouw zakelijke evenement zo goed mogelijk onder de aandacht brengt. Je steekt veel moeite in het organiseren van je zakelijke evenement dus je wilt ook dat er zoveel mogelijk mensen op af komen. De communicatie richting je doelgroep moet duidelijk zijn. Naast informatie over je evenement wil je je bezoeker inspireren. Zorg dat je doelgroep in de aanloop naar het evenement geënthousiasmeerd wordt. Dit doe je bijvoorbeeld door in de weken ervoor teasers te versturen en door regelmatig te communiceren met je doelgroep. Dit zorgt voor een sterke betrokkenheid. Zorg in je communicatie voor een tactische opbouw. Deel bijvoorbeeld niet direct het hele programma of invulling. Zo wordt je doelgroep steeds nieuwsgieriger naar jouw zakelijke event.

Locatie

Een mooie en inspirerende locatie voor je zakelijke event is een belangrijk onderdeel. Daarnaast zijn er nog een aantal zaken belangrijk.
- Zorg voor een centrale ligging en een goede bereikbaarheid. Zowel met de auto als het openbaar vervoer moeten je gasten het evenement makkelijk kunnen bereiken. Het zou zonde zijn dat je gasten niet naar je evenement komen omdat ze er simpelweg niet kunnen komen.
- Zorg dat de locatie en de bijbehorende faciliteiten geschikt zijn voor jouw zakelijke evenement. Niet alleen de oppervlakte is belangrijk, maar ook de aanwezigheid van sanitair, eventuele zitplaatsen en bijvoorbeeld zalen. Heb je podia, een horecagelegenheid, licht of geluid nodig? Check de mogelijkheden van je gekozen locatie goed. Een efficiënt verloop van je evenement staat of valt met de perfecte locatie.
- Zorg voor een mooie aankleding van de locatie. Hoe ver je hierin gaat hangt af van wat voor evenement je organiseert.

Catering

Niets verbindt beter dan eten. En daarom besteed je op je zakelijke event veel aandacht aan de catering. Zorg dat de catering aansluit bij de doelgroep en de doelstelling van je zakelijke event. Houd ook rekening met de andere randzaken van je zakelijke event. Organiseer je een feest buiten? Denk aan een feestelijke barbecue. Is je evenement overdag? Serveer een lichte maaltijd. Denk ook na over het feit of je alcohol wilt serveren.


Ook bij Culivents kun je terecht voor catering van jouw zakelijke event. Culivents is een full service conceptcateraar met passie voor jouw zakelijke event. Wij cateren een tikkeltje eigenwijs. En dat wil zeggen dat bij ons niks standaard is. Ieder zakelijk event is anders. Jouw ideeën en speciale wensen mixen we met onze kennis en ervaring. Samen komen we tot het perfecte menu. Gegarandeerd van hoge kwaliteit met eerlijke, biologische en verse producten. Het enige wat wél standaard is.

Naast het maken van verrassende gerechten met en bijpassende drankjes kunnen we meer voor je doen. Wij toveren de locatie van jouw bedrijfsfeest om tot een fantastisch feestterrein. Aankleding, inrichting, muziek; wij creëren de perfecte sfeer én stemming. Van informeel personeelsfeest tot een grootschalig evenement voor je zakenrelaties. Culivents maakt van elk zakelijk evenement een blijvende herinnering. Lees hier meer.
Of neem vrijblijvend contact met ons op dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen.

Als je goed over bovenstaande dingen nadenkt kan je zakelijke event niet anders dan een succes worden. Wil je net wat extra’s doen? Probeer een bekende spreker te strikken en geef het programma een interactieve invulling. Duik eens in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van audio, video en licht. Misschien geef je daarmee jouw zakelijke event net dat beetje extra. Last but not least; vergeet niet te genieten van de voorbereiding en het zakelijke event zelf. Als jij leuk vindt wat je doet, zal de gast dat voelen!  

Op de hoogte!

Wellicht ook interessant

Een liefdevol afscheid met uitvaart catering

Herinneringen ophalen terwijl je ongedwongen met elkaar aan tafel zit. Je geliefde herdenken terwijl je zijn of haar favoriete gerecht eet. En dat omringt door familie en goede vrienden. Een persoonlijke afscheidsdienst is voor de nabestaanden een mooi eerbetoon aan de overledene. Dat zit hem natuurlijk in de locatie en de muziek. Maar ook in het moment na het afscheid; het eten. Steeds vaker wordt er een cateringbedrijf ingeschakeld om het afscheid nog persoonlijker en intiemer te maken.

Bijbaan bij Culivents, je beleeft elke keer iets nieuws!

Van lifecooking op locatie tot zakelijke events, van bedrijfsfeesten tot een bruisend feest in eigen tuin. Culivents is met recht een full service conceptcateraar. En dat doen Ruben en Imke allang niet meer alleen.

Kerst op het werk

Niet alleen thuis maar ook op het werk krijgt kerst steeds meer aandacht. We brengen met zijn allen een groot gedeelte van onze tijd op de werkvloer door. Extra belangrijk dus om ook hier tijdens de feestdagen te zorgen voor een fijne sfeer. En daar kan jij als werkgever voor zorgen. Daarnaast is kerst het moment te laten weten wat je medewerkers voor je bedrijf betekenen. Het hele jaar door werken ze hard, staan ze voor je klaar en niks is ze te gek.
Alle nieuwsberichten
crossmenuchevron-down