Menu

Kerst op het werk

Niet alleen thuis maar ook op het werk krijgt kerst steeds meer aandacht. We brengen met zijn allen een groot gedeelte van onze tijd op de werkvloer door. Extra belangrijk dus om ook hier tijdens de feestdagen te zorgen voor een fijne sfeer. En daar kan jij als werkgever voor zorgen. Daarnaast is kerst het moment te laten weten wat je medewerkers voor je bedrijf betekenen. Het hele jaar door werken ze hard, staan ze voor je klaar en niks is ze te gek.

Vroeg op pad of juist wat langer doorwerken, in de weekenden beurzen bezoeken of last minute inspringen voor een andere zieke collega; wat ze ook voor taken hebben of voor je doen, zonder hun inzet was het afgelopen jaar niet zo succesvol geweest. Ook zonder je zakenrelaties, leveranciers of samenwerkingspartners zou het jaar er anders uitgezien hebben. Hoog tijd ze daarvoor te bedanken. Maar hoe doe je dat? Je leest het in deze blog.

Medewerkers geschenk

Als je aan kerst denkt denk je aan het geven van cadeaus. Dé manier om je waardering uit te spreken. Het mooie van een geschenk is, je kan het zo groot maken als je zelf wilt. Met een leuke kerstkaart waarop je een persoonlijke en vooral gemeende boodschap schrijft bereik je al veel. Je hebt de tijd genomen iets uit te zoeken en wenst je medewerkers met de kaart al het goeds voor het nieuwe jaar. Maar misschien wil je dit jaar wel meer doen. Omdat ze dat beetje extra aandacht verdienen. Omdat je medewerkers net als familie en vrienden een belangrijke rol in je leven, en dat van je bedrijf, spelen. En dan begint je zoektocht. Bepaal allereerst je budget en wat voor soort cadeau je wilt geven. Kies je voor een cadeau voor thuis of voor op kantoor? Ga je voor een traditioneel kerstpakket met lekker eten, een typisch kerstcadeau zoals kerstboomversiering of een koffiemok of houd je het liever iets algemener. Verzin een cadeau waar je medewerker echt blij van wordt en iets aan heeft. Het is natuurlijk zonde als alle moeite (en geld) die je erin stopt niet goed aan komt. Wil je van het geven van jouw kerstattentie helemaal een belevenis maken? Organiseer dan een kerstmarkt. Je medewerkers kiezen op deze kerstmarkt met een glühwein in de hand zélf een cadeau. Succes gegarandeerd!

Met een passend geschenk laat je je medewerkers weten dat je aan ze denkt met kerst, dat je het harde werken afgelopen jaar waardeert én dat je in 2024 graag de fijne samenwerking doorzet!

Zakenrelaties geschenk


Voor je zakenrelaties geldt natuurlijk hetzelfde. Alleen is je zoektocht iets beperkter. Ga je voor een traditioneel kerstpakket  of wil je een cadeau geven? Als je voor een cadeau gaat kies je iets wat jouw bedrijf vertegenwoordigt. Zorg dat je zakenrelatie blij is met je geschenk zodat het jullie band versterkt. Grijp daarnaast de mogelijkheid je eigen merk en bedrijf in de kijker te zetten. En het allerbelangrijkste; zorg dat je iets geeft wat bij je bedrijf of jullie onderlinge samenwerking past. Wees uniek en creatief. Het is misschien even werk iets origineels te bedenken en je moet er budget voor vrijmaken maar het geven van een geschenk aan je zakenrelaties is een mooie manier om ze te bedanken, zichtbaar bij ze te blijven én het opent misschien wel nieuwe deuren. 

Kerstviering

Het moment om een blijvende herinnering te creëren! Vind je een attentie alleen dit jaar niet genoeg? Kies dan voor een gezellige kerstviering of eindejaarsfeest. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ga je voor een intiem kerstdiner, een etentje in een restaurant of een buffet op kantoor? Wil je samen met de genodigden nog een leuke teambuilding activiteit doen of houd je het bij eten en een borrel? Nodig je alleen zakenrelaties of alleen medewerkers uit? Of kies je voor een groot event waarbij iedereen welkom is? Wat je ook kiest, zorg voor een goede voorbereiding. In deze blog lees je meer over waar je rekening mee moet houden om de perfecte kerstviering te organiseren. Regel je alles zelf of kies je voor een goede cateraar? Het laatste scheelt tijd en je weet 100% zeker dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Geef de personen die belangrijk zijn voor jouw bedrijf de waardering die ze verdienen! Volgend jaar pluk je er de vruchten van. 

Door samen iets te vieren creëer je een fijne sfeer tussen je medewerkers en voelen ze zich gewaardeerd. We werken allemaal harder als we ons gewaardeerd voelen. Ook voor je zakenrelaties is het nuttig samen iets te vieren. Het geeft je de gelegenheid om zichtbaar te zijn, het versterkt jullie band en je ontmoet elkaar in een informele sfeer. Misschien wil je ook potentiële samenwerkingspartners uitnodigen. Zo wordt jouw kerstviering een opstap naar een nieuw jaar vol mogelijkheden! 

Maak kerst op de werkvloer onvergetelijk

We brengen een groot gedeelte van onze tijd op het werk door. En juist daarom is het zo waardevol dat ook op het werk deze mooiste tijd van het jaar samen gevierd wordt. Doe dit jaar meer dan het draaien van foute kerstnummers, de ‘draag-een-foute-kersttrui-naar-je-werk-dag’ en het optuigen van een kerstboom. Maak kerst dit jaar onvergetelijk!

Benieuwd wat Culivents voor je kan betekenen om jouw kerstviering of -geschenk onvergetelijk te maken? Culivents maakt van elk moment een blijvende herinnering. Neem contact met ons op. 


Op de hoogte!

Wellicht ook interessant

Gonny doet alles voor een briljante avond

Toen Gonny Haasken uit Gorredijk, die in haar vrije tijd graag wandelt, op een dag langs het pand van Culivents liep kreeg ze direct een goed gevoel bij het bedrijf. Ze deed onderzoek, voelde de match en besloot dat ze hier haar talent graag wou inzetten.

Goede zakelijke catering voegt waarde toe aan een organisatie

Zakelijke catering is een belangrijk onderdeel binnen veel organisaties. Een heerlijke lunch heeft een grote impact op de sfeer binnen een bedrijf. Ook de productiviteit van de medewerkers gaat omhoog.

Curtis Frans kookt de sterren van de hemel bij Culivents

Een toevallige ontmoeting tussen Culivents en Curtis Frans (29) uit Groningen op het Oranjewoud Festival leidde tot een succesvolle samenwerking die nu al ruim een jaar duurt.
Alle nieuwsberichten
crossmenuchevron-down