Menu

Iets te vieren? Maak jouw feest onvergetelijk! 

Een onvergetelijk feest organiseren willen we allemaal. Of het nou een tuinfeest, barbecue, trouwerij of verjaardag is. Wat je ook viert samen met je vrienden en/of familie, jij wilt een feest organiseren waar maanden later nog over gepraat wordt.

Het gezelschap, de muziek, de sfeer, de setting en de locatie; allemaal hebben ze een grote invloed op het feit of jouw feestje snel (of juist niet) vergeten wordt. Maar wat dacht je van het eten? Als je ergens heerlijk en goed eet weet je dit vaak een lange tijd later nog steeds. Het is dus belangrijk om goed na te denken over de catering die je inschakelt op jouw feest. Maar waar begin je? Waar moet je op letten? En hoe vind je het cateringbedrijf van jouw dromen? We zoeken het voor je uit zodat jij jouw gasten een zo optimale ervaring op je feest kan geven. 

Waarom een cateringbedrijf?

Het woord catering is afkomstig van de Engelse term ‘to cater for’ (verzorgen voor) en is onderdeel van horeca, waarbij de ‘ca’ voor catering staat. Een cateraar neemt je al het werk uit handen als het om eten gaat. Zo heb jij geen stress of het eten je gasten wel smaakt, over de juiste hoeveelheden/porties, eventuele allergieën en/of speciale dieetwensen. Je hoeft alleen maar te genieten van je eigen feest! Natuurlijk is een cateraar geen voorwaarde voor een goed feest. Als je zelf van koken houdt en er goed in bent is het geen probleem als je zelf de keuken ingaat. Houd er dan wel rekening mee dat dit veel tijd kost in je planning. Je moet bedenken wat je gaat maken, hoeveel er nodig is, gericht inkopen doen, alles voorbereiden en op de dag van je feest zelf de finishing touch doen. Als je tijd wilt hebben om ook op je feest zelf bij te praten met je gasten, kies dan toch voor een cateringbedrijf.

Welke cateraar kies je?

Er zijn in Nederland meer dan 13.000 cateraars. Het is dus niet zo vreemd dat je het lastig vindt de juiste te kiezen. Waarschijnlijk weet je wel wat je ongeveer zoekt. Gaat het om zoete lekkernijen voor een verjaardag? Hapjes voor een borrelavond met je vriendinnen? Een diner met je ouders? Of een compleet buffet voor je hele familie? Aan de hand van wat je zoekt kun je al een heleboel cateraars uitsluiten. Iedere cateraar heeft namelijk zijn eigen specialiteit. Sommige cateraars hebben ook eisen in het aantal gasten waarvoor ze eten maken. De grootte van je gezelschap is dus ook van belang in je keuze. Wie je ook kiest, kijk of ze een proeverij aanbieden. Je kan zoveel plaatjes zien, maar hoe zit het met de smaak? Een goede cateraar zal je altijd laten proeven. Een proeverij is dan ook de beste manier om te kijken of het cateringbedrijf aan jouw verwachtingen voldoet. 

Wij helpen je graag 

Culivents is een full service conceptcateraar met passie. Die passie fonkelt in onze ogen, proef je in het eten en die ervaar je in de sfeer. Ons hart gaat sneller kloppen als alles op zijn plek valt. Als alles tot in de puntjes verzorgd is. En als we zien dat jij alles loslaat en optimaal kunt ontspannen en genieten. Van eerlijke, lokale en biologische producten. Culivents maakt, samen met jou, van elk moment een blijvende herinnering. 

Gepassioneerd 

koken we alle dagen vers en puur. We kiezen bewust voor groente en fruit van het seizoen. Niet alleen omdat deze dan het allerlekkerst zijn, maar ook omdat seizoensgroenten en -fruit minder belastend zijn voor het milieu.

Biologisch

Meer dan de helft van de producten waar we mee werken zijn biologisch. We respecteren onze natuur, het milieu en de dieren.

Lokaal

Bijna al onze producten halen we uit onze eigen omgeving. We werken het liefste met streekgebonden producten, die we met de hand selecteren.

Wij zetten alles op alles voor een onvergetelijke ervaring. Voor jou én je gasten. Een tikkeltje eigenwijs maar altijd met passie, die er vanaf spat. Dat zie, voel én proef je. 

Cateraar duur?

Veel mensen denken dat het inhuren van een cateraar duur is. Niks is minder waar; door de ervaring die cateringbedrijven hebben zijn ze in staat heel gericht inkopen te doen. Daarnaast ben je dan altijd zeker van hoge kwaliteit en unieke producten. Misschien een tikkeltje duurder dan als je zelf kookt, je weet wél zeker dat het goed is en je reduceert voedselverspilling door het gerichte inkopen. Daarnaast kun je het natuurlijk zo duur (of goedkoop) maken als je het zelf wilt. De verschillende opties in de catering zijn: 

Receptie service: Dit is de goedkoopste optie. Meestal met drankjes en hapjes die de gasten eten terwijl ze staan of zitten en met elkaar praten
Buffet service: De gasten bedienen zichzelf en kiezen uit verschillend eten en drinken
Tafel service: Dit is de duurste optie. De gasten zitten aan tafel en worden bediend door het personeel van het cateringbedrijf. 

Sommige cateraars leveren ook meubels en tafelgerei. Om kosten te besparen zou je dit eventueel ook zelf kunnen regelen. Bepaal van tevoren wel altijd hoeveel je wilt besteden aan het eten en stem dit goed af met de cateraar die je kiest. Niemand zit te wachten op verrassingen achteraf. Bespaar tipje: kies voor een cateraar uit je buurt, dit scheelt reiskosten. 

Checklist goede cateraar


- Communicatie; een goede cateraar reageert snel op je vragen. Als je vanaf het begin al problemen ervaart met de communicatie zal dat in een later stadium alleen maar meer problemen (en frustraties) opleveren. 
- Ingrediënten: Als je het belangrijk vindt om bijvoorbeeld duurzaam of eerlijk eten te serveren, vraag dan waar de cateraar zijn voeding vandaan haalt. Zijn het lokale ingrediënten? Zijn ze biologisch? Komen ze van verantwoordelijke bronnen?
- Organisatie; houden ze zich aan de afspraken? Denk aan het versturen van een offerte of een afspraak die je met ze maakt om het eten te proeven. 
- Reviews; lees reviews van mensen die je voorgingen. Zij zullen je een eerlijk advies geven over hoe zij het cateringbedrijf hebben ervaren. 
- Certificaten: Kijk of ze de benodigde certificaten hebben. Deze moeten in overeenstemming zijn met de landelijke voedselnormen. 

- Annuleringsbeleid: we gaan er natuurlijk niet vanuit, maar het kan zijn dat je feest onverwachts niet doorgaat. Check daarom altijd even het annuleringsbeleid van de cateraar die je uitkiest. 

Het kan niet meer misgaan. Met deze tips organiseer jij een onvergetelijk feest voor al je vrienden en of familie. Let’s get the party started!

Op de hoogte!

Wellicht ook interessant

Curtis Frans kookt de sterren van de hemel bij Culivents

Een toevallige ontmoeting tussen Culivents en Curtis Frans (29) uit Groningen op het Oranjewoud Festival leidde tot een succesvolle samenwerking die nu al ruim een jaar duurt.

Toscaans bruiloft weekend in eigen tuin

Culivents maakt van elk moment een blijvende herinnering. De dag waarop jij en je geliefde elkaar het ja-woord geven omringd door vrienden en familie blijft je natuurlijk altijd bij.

Een liefdevol afscheid met uitvaart catering

Herinneringen ophalen terwijl je ongedwongen met elkaar aan tafel zit. Je geliefde herdenken terwijl je zijn of haar favoriete gerecht eet. En dat omringt door familie en goede vrienden. Een persoonlijke afscheidsdienst is voor de nabestaanden een mooi eerbetoon aan de overledene. Dat zit hem natuurlijk in de locatie en de muziek. Maar ook in het moment na het afscheid; het eten. Steeds vaker wordt er een cateringbedrijf ingeschakeld om het afscheid nog persoonlijker en intiemer te maken.
Alle nieuwsberichten
crossmenuchevron-down