Menu

Jullie gaan trouwen!

Ongetwijfeld ben je in de wolken en kan je niet wachten om jouw droombruiloft tot in de puntjes te regelen.

Misschien weet je door je jarenlange online research precies wat je moet doen, maar misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Want waar begin je eigenlijk? Wat mag je absoluut niet vergeten? Op jouw trouwerij is alles mogelijk. Dat maakt het leuk, maar ook uitdagend en spannend. In deze blog vertellen we je alles zodat jij binnenkort zonder stress kunt shinen op je eigen bruiloft. Het is de mooiste dag van jullie leven. Zorg dat je onbezorgd geniet! 

Het idee

Willen jullie trouwen voor de kerk, in het gemeentehuis of op een bijzondere locatie? Bijvoorbeeld in je eigen achtertuin, op het strand of in een afgelegen bos? Wil je een grote bruiloft of ga je voor een intieme setting? Wie wil je uitnodigen? En voor welk onderdeel van de grote dag? Wil je deze bijzondere dag informeel of juist formeel vieren? Wil je trouwen in de winter, het voorjaar, de zomer of ga je voor de herfst? Denk ook na over een eventueel thema. Gaan jullie voor een thema? Kies dan iets wat echt bij jullie past. Denk aan een klassieke trouwerij, een festival bruiloft of aan een eventuele gezamenlijke passie. Misschien niet zo romantisch, maar wel heel belangrijk én verstandig; denk na over het budget. Al jullie wensen moeten natuurlijk wel betaald worden. Als je weet wat je te besteden hebt kun je daarna kijken wat er allemaal mogelijk is. Je bent helemaal goed bezig als je dit totale budget weer onderverdeeld in kleinere gedeeltes. Hoeveel wil je uitgeven aan het eten? Aan je jurk en aan de ringen? Zo houd je overzicht en voorkom je dat je over je budget heengaat. 

Heb je hier nog helemaal geen ideeën bij? Plan samen een romantisch avondje in en bespreek bovenstaande vragen. Zo krijg je een beter beeld van wat jullie eigenlijk willen. Kom je er nog niet uit? Kijk eens rond op internet en let goed op als je te gast bent bij andere bruiloften. Natuurlijk hoef je niet één op één te kopiëren, maar neem van elke bruiloft iets mee wat je aanpsreekt. Zo combineer je je eigen droom bruiloft. Maak tot slot een moodboard waarop je alle dingen verzameld die jullie mooi vinden. Handig om ervoor te zorgen dat alle keuze’s die je moet maken bij elkaar passen. Laat je inspireren! 

Catering trouwerij

Goed eten is zeker niet onbelangrijk. Liefde gaat immers door de maag. Het is dus hoog tijd om na te denken over de catering. Wil je iets origineels doen of houd je het liever klassiek? Een buffet of een vijfgangendiner is redelijk standaard maar kan net zo goed heerlijk zijn. Bepaal of je je gasten á la carte laat kiezen voor het diner of dat je iedere gast hetzelfde eten serveert. 

Iets origineler is bijvoorbeeld shared dining waarbij je verschillende kleine hapjes deelt met zijn allen, live cooking waarbij je de kok daadwerkelijk ziet koken of het walking dinner concept. Op deze manier laat je je gasten vrij rondlopen en zelf eten pakken. Zo spreken ze meer mensen en het geeft je bruiloft een informelere sfeer. Trouw je buiten? Ga dan voor een gezellige barbecue of zet hippe foodbars/foodcorners neer. 


De mogelijkheden zijn eindeloos. Kies daarom altijd iets wat je zelf lekker vindt. Ga je voor een complete tapasbar uiteraard mét sangria? Houd je het lekker Hollands met hapjes zoals roggebrood en haring? Of ben je gek op Italiaans eten en laat je pizza’s maken in een echte pizzaoven? Misschien begin je al te watertanden als je sushi ziet? Of loop je warm voor een groentebar vol met biologische, vegetarische of veganistische hapjes? Ga je voor luxe en organiseer je een exclusieve bruiloft? Serveer dan oesters. Helemaal perfect als je aan zee trouwt!

Catering Friesland trouwerij 

Op zoek naar een full service conceptcateraar op jouw trouwerij? Culivents bedenkt voor elke bruiloft een menu op maat. Dat zie, voel én proef je. Naast het maken van verrassende gerechten en bijpassende drankjes denkt Culivents met je mee over het totaalplaatje. Aankleding, inrichting, muziek; wij creëren de perfecte sfeer én stemming. Culivents maakt van elke trouwerij een blijvende herinnering. Jouw ideeën en speciale wensen mixen we met onze kennis en ervaring. Samen komen we tot het perfecte menu. Gegarandeerd van hoge kwaliteit met eerlijke, biologische en lokale producten. Het enige wat wél altijd standaard is. Klik hier voor meer informatie. 

Trouwkleding

Zorg ervoor dat je kleding uitzoekt die bij je past en waarin je je op je gemak voelt. Meestal wordt de trouwkleding apart van elkaar uitgezocht zodat je op de grote dag optimaal verrast wordt. Kies je ervoor de kleding apart van elkaar uit te zoeken, zorg er dan wel voor dat je iemand meeneemt. Een vriend of vriendin, je moeder of tante, of gewoon allemaal. Zij kunnen je helpen en voorzien van eerlijk advies. Maak er een feest van, je doet het ten slotte niet vaak. Kleding uitzoeken doe je meestal al ver voor je gaat trouwen, zorg er daarom voor dat je een laatste pasbeurt inplant vlak voor de trouwerij. Zo ben je er zeker van dat de kleiding die je besteld hebt nog steeds goed past. Zorg tot slot dat je outfit compleet is. Denk aan sieraden, een horloge, manchetknopen en lingerie. Zo voel jij je écht de allermooiste op jouw dag!

Geniet!

Het belangrijkste van alles, zorg dat je geniet. Het is jullie dag. Een dag die je nooit meer vergeet. Last but not least; laat jullie grote dag vastleggen! Mooi beeldmateriaal in de vorm van foto’s en video’s is heel waardevol voor later. Zo kun je na deze grote dag nóg langer nagenieten.

Op de hoogte!

Wellicht ook interessant

Toscaans bruiloft weekend in eigen tuin

Culivents maakt van elk moment een blijvende herinnering. De dag waarop jij en je geliefde elkaar het ja-woord geven omringd door vrienden en familie blijft je natuurlijk altijd bij.

Een liefdevol afscheid met uitvaart catering

Herinneringen ophalen terwijl je ongedwongen met elkaar aan tafel zit. Je geliefde herdenken terwijl je zijn of haar favoriete gerecht eet. En dat omringt door familie en goede vrienden. Een persoonlijke afscheidsdienst is voor de nabestaanden een mooi eerbetoon aan de overledene. Dat zit hem natuurlijk in de locatie en de muziek. Maar ook in het moment na het afscheid; het eten. Steeds vaker wordt er een cateringbedrijf ingeschakeld om het afscheid nog persoonlijker en intiemer te maken.

Bijbaan bij Culivents, je beleeft elke keer iets nieuws!

Van lifecooking op locatie tot zakelijke events, van bedrijfsfeesten tot een bruisend feest in eigen tuin. Culivents is met recht een full service conceptcateraar. En dat doen Ruben en Imke allang niet meer alleen.
Alle nieuwsberichten
crossmenuchevron-down