Menu

It's beginning to look a lot like Christmas

De dagen worden korter, kouder, donkerder, maar vooral gezelliger. Gezellig samen thuis op de bank onder een warm fleecedekentje met een knisperend haardvuurtje of een heerlijk ruikende kaars.

De kerst staat voor de deur en dus hoog tijd om plannen te maken voor deze speciale dagen. Wij geven je tips voor een bijzondere kerst in je eigen huis. Niet groots en meeslepend, maar in je eigen omgeving samen met je liefste familie en/of vrienden. 

Vier kerst dit jaar lekker thuis 

Kerst staat in het teken van koken, eten en familie. Genieten van het samenzijn. En dat hoef je niet per se te doen in een hip restaurant of op een kerstmarkt. Dat kan ook gewoon thuis. En dat betekent dat je de party outfit dit jaar in de kast (of in de winkel) mag laten hangen. Thuis kerst vieren kan gewoon in je chillste outfit! Niet verplicht natuurlijk hé; ook als je met kerst de deur niet uitgaat is het de moeite waard jezelf mooi te maken. 

Maak jouw kerst onvergetelijk door één (of meer) van de volgende activiteiten te ondernemen. Blijvende herinneringen gegarandeerd: 

- Bak samen iets lekkers. Wat dacht je van een feestelijke kersttaart of kerststol? Of ga je voor de traditionele kerstkoekjes? Samen bakken is gezellig, het verspreid een heerlijke geur door je hele huis én achteraf samen genieten van je bakcreaties is het allerleukste! 

- De Nederlandse kersttradities kennen we allemaal. Zo halen we ieder jaar een kerstboom, verlichten we onze huizen en tuinen en sturen we massaal kerstkaartjes naar al onze vrienden en familie. Maar ben je ook op de hoogte van de kersttradities in andere landen? Ga eens op onderzoek uit en dompel je onder in een andere cultuur. 

- A christmas movie a day, keeps the sadness away! Dé tijd van het jaar waarin je ongegeneerd kerstfilms mag kijken. Ga je voor een mooie klassieker of juist een nieuwe release? Of beide? Wil je het helemaal bijzonder maken? Haal de matrassen naar beneden, dim alle lichten en installeer je met dekens en kussens in de woonkamer. 

- Maak een stevige kerstwandeling. Haal een frisse neus en ondertussen gluur je voor de mooiste kerstversiering en kerstbomen bij een ander naar binnen. 

- Zet een grappige speurtocht uit. Vergt even wat voorbereiding, maar dan heb je ook wat. Maak de vragen en opdrachten persoonlijk zodat ze gaan over je eigen familie/vrienden. Onderweg lekker kletsen en lachen! 

- De beste manier om in de kerststemming te komen; kerstliedjes zingen. Wil je helemaal uitpakken? Regel dan een mini karaoke en maak van iedere gast op jouw kerstfeest een echte superstar! 

- De ‘All You Need Is Love Kerstspecial’.. Mag wat ons betreft ondertussen op de lijst met de leukste kersttradities van Nederland. Droom weg bij de mooiste liefdesverhalen. Vergeet je zakdoekjes niet! 

- Vier je kerst liever in de tuin? Wie zegt dat dat niet kan? Ondanks de over het algemeen koude temperaturen in december kun je het alsnog buiten warm en gezellig maken. Met een 

glühwein bij een knisperend vuurtje. Of een zelfgemaakte warme chocolademelk met marshmallows. Sjaal om en genieten maar. 

- Ga jij vol in the glam of ben je fan van foute kersttruien? Wat je ook kiest; maak een mooie foto met z’n allen. Zo leuk voor later! 

- Doe een potje (of direct een hele marathon) Risk of Levensweg. Verbeter je topscore met sjoelen of maak samen een uitdagende puzzel; goed voor de hersenen én super gezellig. 

- Wil je graag samen stilstaan bij wat we nou eigenlijk vieren met kerst? Bekijk op kerstavond een online mis of kerstdienst. Een prachtige manier om kerst te beginnen. 

Bij kerst hoort (h)eerlijk eten Wat je ook doet, bij kerst hoort koken en eten. En ook dat hoeft helemaal niet buiten de deur. Ga samen aan de slag in de keuken of geef iedereen zijn eigen gang. Maak een compleet en luxe à la carte menu, houd het lekker simpel met comfort food of maak allerlei kleine gerechtjes voor een mooie shared dining avond. Experimenteer er lekker op los! 

Krijg je nu al de kriebels omdat je er niet aan moet denken om deze kerst in de keuken te staan? Haal het meest lekkere kerstdiner dan gewoon af! Bekijk ons KERST SHARED DINING MENU. Een compleet verzorgd menu samengesteld met liefde én de meest verse producten van het seizoen. Een gevarieerd menu van eerlijke, lokale en biologische producten. Zo geniet jij van een compleet verzorgd, feestelijk én restaurantwaardig kerstmenu. Gewoon in je eigen gezellige omgeving. Je hoeft het alleen maar te verwarmen, op een moment wanneer het jou en je gasten het beste uitkomt. 

Ga jij voor een kerstontbijt, -brunch of diner? 

Maak het nóg specialer 

Hoe heerlijk het eten ook is, het oog wil ook wat. Maak een oogverblindende kersttafel. Eentje waar de gasten bijna niet aan durven te zitten omdat ze het zonde vinden jouw perfecte kersttafel vies te maken. Denk goed na over de indeling en de kleuren die je wilt gaan gebruiken. Kijk lekker rond op Pinterest voor inspiratie! Met deze tips maak jij deze kerst thuis nóg specialer: 

- Maak een speciaal welkomstdrankje en serveer deze bij binnenkomst in een mooi glas. De stemming zit er direct goed in. - Kerst op je bord! Knip wat dennentakjes uit de tuin of uit je kerstboom en doe er met een klein lintje een strikje omheen. Leg bij ieder bord een takje en voilà…. Kerst op je bord! Nog specialer maken? Maak voor iedere gast een eigen naamkaartje en voeg deze toe aan het dennentakjes pakketje! Als finishing touch: strooi wat kerststerretjes of kleine glittertjes over de tafel. Zorgt voor een instant kerstgevoel. - Gebruik voor een romantische sfeer dinerkaarsen op tafel. Wil je ook nog een heerlijke geur verspreiden door je huis? Zet dan een geurkaars aan. 

- Zorg dat niet alleen de kersttafel maar je hele huis er tip top uitziet. Vooral met verlichting kun je veel sfeer aanbrengen. Kortom; breng je hele interieur in kerstsfeer. 

- Voor een gezellige vibe kun je er niet omheen; (achtergrond)muziek. Zet alle kerstklassiekers in een playlist, haal herinneringen op en genieten maar. 

Oh enne; vergeet de kerstboom niet! 😉

Het kan bijna niet anders; jouw kerst wordt dit jaar geweldig. Niet groots en meeslepend, maar in je eigen omgeving samen met je liefste familie en/of vrienden. Have Yourself A Merry Little Christmas! 

Culivents maakt, samen met jou, van deze kerst een blijvende herinnering. Let’s make some memories. Let’s make some Culivents!

Op de hoogte!

Wellicht ook interessant

Een liefdevol afscheid met uitvaart catering

Herinneringen ophalen terwijl je ongedwongen met elkaar aan tafel zit. Je geliefde herdenken terwijl je zijn of haar favoriete gerecht eet. En dat omringt door familie en goede vrienden. Een persoonlijke afscheidsdienst is voor de nabestaanden een mooi eerbetoon aan de overledene. Dat zit hem natuurlijk in de locatie en de muziek. Maar ook in het moment na het afscheid; het eten. Steeds vaker wordt er een cateringbedrijf ingeschakeld om het afscheid nog persoonlijker en intiemer te maken.

Bijbaan bij Culivents, je beleeft elke keer iets nieuws!

Van lifecooking op locatie tot zakelijke events, van bedrijfsfeesten tot een bruisend feest in eigen tuin. Culivents is met recht een full service conceptcateraar. En dat doen Ruben en Imke allang niet meer alleen.

Kerst op het werk

Niet alleen thuis maar ook op het werk krijgt kerst steeds meer aandacht. We brengen met zijn allen een groot gedeelte van onze tijd op de werkvloer door. Extra belangrijk dus om ook hier tijdens de feestdagen te zorgen voor een fijne sfeer. En daar kan jij als werkgever voor zorgen. Daarnaast is kerst het moment te laten weten wat je medewerkers voor je bedrijf betekenen. Het hele jaar door werken ze hard, staan ze voor je klaar en niks is ze te gek.
Alle nieuwsberichten
crossmenuchevron-down