Menu

Toscaans bruiloft weekend in eigen tuin

Culivents maakt van elk moment een blijvende herinnering. De dag waarop jij en je geliefde elkaar het ja-woord geven omringd door vrienden en familie blijft je natuurlijk altijd bij.

Culivents maakt van elk moment een blijvende herinnering. De dag waarop jij en je geliefde elkaar het ja-woord geven omringd door vrienden en familie blijft je natuurlijk altijd bij. Maar het wordt pas echt een onvergetelijke dag als alles tot in de puntjes klopt. Als ook je gasten jouw dag niet snel zullen vergeten. Culivents is een full service conceptcateraar. Dat betekent dat ze niet alleen een uniek diner samenstellen. Ze denken mee over de aankleding, de sfeer en de meest prachtige bruidstaart. Maar hoe gaat dat nou in zijn werk? In deze blog spreken we een prachtig bruidspaar die hun grote dag liet verzorgen door Culivents.

Toen Kim* in 2022 door haar grote liefde tijdens de ballonfeesten in Joure hoog in de lucht ten huwelijk gevraagd werd twijfelde ze geen moment. Na de ja die ze hem volmondig gaf kon de voorpret dan ook beginnen. “Hoe we het wilden vieren moest nog vorm krijgen”, maar dat ontstond al snel na het eerste gesprek met Culivents. Het feest moest thuis in de tuin gevierd worden, daar was het stel al wel snel over uit. En dus kwamen Ruben en Imke van Culivents tijdens het eerste verkennende gesprek bij ze langs. “Zo konden we ideeën uitwisselen en konden ze de locatie bekijken”. Samen keken ze hoe ze de tuin konden inrichten en bespraken ze de wensen qua uitstraling én natuurlijk het menu. 

Al snel kreeg de grote dag, die plaatsvond op 23 juni 2023, meer vorm. Ze waren zelfs zo enthousiast dat ze besloten niet één dag feest te vieren, maar een heel weekend. En dus moest er ook voor zaterdag 24 juni nog van alles geregeld worden. “Vrijdag trouwden we met een selecte club van 35 mensen die het dichtste bij ons staan.” Omdat beide in de zomer ook jarig zijn besloten ze de zaterdag onder het mom van een bijzonder verjaardagsfeest te vieren met zo’n 120 gasten. In de gezelligheid sloop het stel eventjes weg om de trouwkleding weer aan te doen. “De verrassing was gigantisch toen ze erachter kwamen dat we de dag ervoor getrouwd waren.”

De eerste dag van het bruiloft weekend serveerde Culivents een uitgebreide koffietafel, regelden ze een fijn moment om met elkaar te proosten en als afsluiter kookten ze een verrassend diner. “Ook de Smoker en barbecue stonden er waardoor alles vers bereid werd.”

De 2de dag van het feest regelde Culivents een buffet. Er was een barbecue en foodtruck met snacks aanwezig. De aanwezige gasten waren vol lof. “Iedereen vond het eten heerlijk, de aankleding mooi en de dag fantastisch”. Vooral de variatie in het eten en de creativiteit van de gerechten viel de gasten op. “Om me heen hoorde ik mensen al zeggen dat ze Culivents op hun volgende feest ook graag wilden hebben”, vertelt Kim.

Niet alleen het eten en bijpassende drankjes regelde Culivents voor ze. Ook dachten ze mee over de inrichting, aankleding, de tafeldekking, de sfeer en andere praktische zaken. “Statafels, bloemen, verlichting, parasols, een tent. Culivents regelde de verhuur van alle spullen die we nodig hadden. Ideaal want zo hadden we één aanspreekpunt voor alles. Ook zorgen over het feit dat de spullen in het drukste seizoen van het jaar wel beschikbaar waren hadden we hierdoor niet.” Een partij aan je zij die je tijdens en in de voorbereiding naar je grote dag ontzorgt is belangrijk. Want trouwen doe je niet zo vaak. “Daarnaast denken ze ook met je mee en vertellen je dingen waar je misschien zelf niet aan denkt.” Dankzij het advies van Culivents besloot het stel het feest te vieren in een prachtige stretchtent met vlonder. Deze gaf het feest net die extra uitstraling en comfort waar ze naar op zoek waren. Maar ook de toiletwagen die, uiteraard uit het zicht, in de tuin stond was op aandringen van Ruben en Imke. “Geloof me, je wilt geen 120 mensen op je wc bleven ze maar herhalen. Daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor”, lacht de bruid.

Ook de communicatie met Culivents heeft het stel als prettig ervaren. “Even een snel appje en we hadden direct een antwoord.” Zo konden ze ook wijzigingen in de plannen makkelijk en snel doorgeven. “We hadden eerst alleen een zoet dessert in de planning. Ineens bedachten we dat we ook graag kaasplankjes wilden. En dat was snel geregeld.” Een ander groot pluspunt vond het stel de crew die Culivents meebracht naar hun grote dag. “Ze zijn vriendelijk, leuk, netjes en hebben alles goed op orde.” En dat is belangrijk. Op je eigen bruiloft hoor je te genieten met je dierbaren. Je zorgen maken om randzaken wil je absoluut niet. Dat beamen Ruben en Imke zelf ook. “Ook wij genieten van zo’n dag. Maar dat doen we pas als alles op zijn plek valt. Als het tot in de puntjes verzorgd is en als we zien dat het bruidspaar loslaat, ontspant én geniet”, vertellen ze.

En dat is volgens het bruidspaar meer dan gelukt. “Tijdens de dag maar ook in de voorbereiding hebben we eigenlijk alleen maar genoten.” Ze omschrijven hun bruiloft weekend als het mooiste weekend van de hele zomer. “Het had gewoon niet beter gekund. Sommige mensen reizen af naar Italië voor een Toscaanse bruiloft. Met dank aan Culivents hadden wij dat in onze eigen achtertuin”, blikken ze dankbaar terug. 

*De namen zijn gefingeerd

Op de hoogte!

Wellicht ook interessant

Gonny doet alles voor een briljante avond

Toen Gonny Haasken uit Gorredijk, die in haar vrije tijd graag wandelt, op een dag langs het pand van Culivents liep kreeg ze direct een goed gevoel bij het bedrijf. Ze deed onderzoek, voelde de match en besloot dat ze hier haar talent graag wou inzetten.

Goede zakelijke catering voegt waarde toe aan een organisatie

Zakelijke catering is een belangrijk onderdeel binnen veel organisaties. Een heerlijke lunch heeft een grote impact op de sfeer binnen een bedrijf. Ook de productiviteit van de medewerkers gaat omhoog.

Curtis Frans kookt de sterren van de hemel bij Culivents

Een toevallige ontmoeting tussen Culivents en Curtis Frans (29) uit Groningen op het Oranjewoud Festival leidde tot een succesvolle samenwerking die nu al ruim een jaar duurt.
Alle nieuwsberichten
crossmenuchevron-down