Menu

Gonny doet alles voor een briljante avond

Toen Gonny Haasken uit Gorredijk, die in haar vrije tijd graag wandelt, op een dag langs het pand van Culivents liep kreeg ze direct een goed gevoel bij het bedrijf. Ze deed onderzoek, voelde de match en besloot dat ze hier haar talent graag wou inzetten.

Het mailtje wat ze stuurde leidde tot een geslaagde kennismaking. “We voelden direct een klik. Ik mocht proefdraaien op een ondernemersavond en ik genoot daar zo van. Voor mij was het direct bingo.” En ook voor Ruben en Imke voelde het als een gouden match. Sinds vorig voorjaar is Culivents met Gonny een gastvrouw pur sang rijker.

Gonny is een doorgewinterde horeca vrouw en heeft ervaring in alle branches en functies. “Je moet me alleen niet in de keuken zetten”, lacht ze. Van bediening tot achter de bar. In kroegen, het lokale buurtcafé, discotheken, cocktailbars en sterrenrestaurants en alles daartussen in. En dat in allerlei verschillende landen. Gonny: “Ik heb in veel verschillende landen gewoond. Als nieuwe inwoner is het dan makkelijk om te starten in de horeca. Ik heb de mazzel dat daar ook mijn passie ligt.” Door haar ervaring weet ze goed wat ze wil, maar vooral ook wat ze niet wil. “In die sterrenrestaurants heb ik met veel plezier gewerkt, maar ik ben nu wel klaar met de strikte etiquette”, legt ze uit. Nu vindt Gonny het vooral belangrijk dat ze haar werk doet met plezier. Werk waar ze haar persoonlijkheid in kwijt kan en dat met collega’s waarmee ze een goede klik heeft. “Bij Culivents kan ik mijn eigen stempel drukken op het werk. De klik met mijn collega’s is waanzinnig en we zijn goed op elkaar ingespeeld. We hebben aan een paar woorden genoeg om elkaar te begrijpen.” Want werken in het catering vak is super, maar soms is het ook bikkelen en hard werken. Gonny: “Na een drukke avond ruimen we met zijn allen op en zelfs dan blijft de sfeer super goed.”

Werken bij Culivents betekent werken op verschillende plekken. Er is veel variatie en afwisseling. Zowel in locaties, werkzaamheden en in tijden. En dat is Gonny op het lijf geschreven. “Dat gevoel van waar kom ik nu weer terecht. Dat vind ik heerlijk”, vertelt ze. Een trouwerij in de tuin, een zakelijke bijeenkomst, een feest omdat er iemand jarig is of een intiem afscheid. De gelegenheid is altijd anders, haar werkwijze blijft gelijk. Gonny: “Een praatje maken, kijken van wie het feest is en ter gelegenheid van wat. Peilen wat ze van me verwachten en dan aan de slag. Zorgen dat het een blijvende herinnering voor diegene wordt.” Gonny wordt vrolijk van het feit dat ze andere mensen een briljante avond bezorgd. Maar ook het feit dat ze veel nieuwe mensen ontmoet en op zoveel mooie, aparte en bijzondere plekken komt noemt Gonny als pluspunten aan haar werk. “Mensen ontzorgen en blij maken. Dat noem ik niet eens werk”, vertelt ze dankbaar.


Er zijn veel dingen die Gonny bijblijven in haar tijd bij Culivents. Toch noemt ze een trouwerij in Terwispel als een bijzondere herinnering. “Een jong en leuk stel trouwde in hun tuin en alles was zo prachtig. Die bruiloft heeft me echt ontroerd”, blikt ze terug. Op dit feest ontving ze ook een mooi compliment. De moeder van de bruidegom zag haar tijdens het opbouwen en vertrouwde haar toe dat ze blij was dat ze Gonny zag. Nu had ze het gevoel dat alles goed zou komen. Gonny: “Het grootste compliment wat ik kan krijgen. Als ze het gevoel hebben dat ze alles los kunnen laten en zelf kunnen gaan genieten van de dag. Dan doe ik het goed.”

En door die mooie momenten die ze bij Culivents beleefd is Gonny nog lang niet van plan te vertrekken. “En er wordt hier ontzettend goed voor ons gezorgd”, vult Gonny aan. Ruben en Imke vinden het belangrijk dat hun personeel voldoende rust en eet op een drukke dag. “Dat waardeer ik echt. Maar laat mij maar gewoon doorgaan. Dan neem ik na mijn dienst een heerlijk bakje eten mee naar huis”, lacht Gonny. Naast haar werkzaamheden in de bediening en achter de bar is er ruimte om samen te sparren en te overleggen over hoe dingen beter of efficiënter kunnen. Gonny: “We worden overal bij betrokken en mogen over alles meedenken.”

Culivents en Gonny passen bij elkaar. Zo denken ook Ruben en Imke over hun samenwerking. Ze denken hetzelfde over goed eten en wat een goede service aan je gasten bieden inhoudt. “Mensen raken en bijzonder eten serveren. Daar zetten we hier allemaal een stapje extra voor. Dat wil ik nog heel lang blijven doen”, sluit Gonny af.

Op de hoogte!

Wellicht ook interessant

Goede zakelijke catering voegt waarde toe aan een organisatie

Zakelijke catering is een belangrijk onderdeel binnen veel organisaties. Een heerlijke lunch heeft een grote impact op de sfeer binnen een bedrijf. Ook de productiviteit van de medewerkers gaat omhoog.

Curtis Frans kookt de sterren van de hemel bij Culivents

Een toevallige ontmoeting tussen Culivents en Curtis Frans (29) uit Groningen op het Oranjewoud Festival leidde tot een succesvolle samenwerking die nu al ruim een jaar duurt.

Toscaans bruiloft weekend in eigen tuin

Culivents maakt van elk moment een blijvende herinnering. De dag waarop jij en je geliefde elkaar het ja-woord geven omringd door vrienden en familie blijft je natuurlijk altijd bij.
Alle nieuwsberichten
crossmenuchevron-down