Menu

Een speciaal afscheid

Afscheid nemen van een dierbare is een zware taak. Natuurlijk wil je dit op een mooie manier doen. Je wilt uitgebreid stilstaan bij het leven van diegene en het liefste ook zijn of haar persoonlijkheid in de dienst laten terugkomen.

Dat is niet alleen mooi, maar biedt ook troost aan de aanwezigen bij de dienst. Dit kan je onder andere door foto’s, video’s en de toespraken die je samen met anderen voorbereidt doen. Ook kan het kiezen van een bijzondere locatie de dienst persoonlijker maken. Misschien wil je de condoleance wel houden op een bijzondere plek, omdat je dierbare daar graag was of omdat hij of zij daar mooie herinneringen gemaakt heeft. Allemaal ideeën waardoor je de persoonlijkheid van iemand naar voren kunt laten komen. Maar heb je er wel eens over nagedacht dit ook door te trekken naar bijvoorbeeld de favoriete hapjes of drankjes van je dierbare? Hoe mooi is het om hiervan na het afscheid samen met de aanwezigen te genieten. Of misschien gaan jullie wel met het hele gezelschap naar het favoriete restaurant van je dierbare. Er zijn mogelijkheden genoeg. In deze blog leggen we je uit welke opties met betrekking tot eten er bij een afscheidsdienst allemaal bestaan. Want jij hebt tenslotte al genoeg aan je hoofd. 

Eten in het uitvaartcentrum zelf


Tegenwoordig is het allang niet meer zo dat in het uitvaartcentrum alleen maar koffie, thee en cake geserveerd wordt na een uitvaart. In bijna elk uitvaartcentrum kun je afwijkende wensen met betrekking tot eten doorgeven. Denk aan gebak, bonbons, bitterballen, kaasplankjes of belegde broodjes en er wordt op veel plekken zelfs wijn of bier geschonken. Natuurlijk verschillen de mogelijkheden per uitvaartcentrum. Heb je wensen die het uitvaartcentrum niet kan uitvoeren? Denk aan een heerlijke rijsttafel of een tafel vol tapas omdat jouw dierbare dat zo graag at? Regel dan gewoon een cateraar bedrijf die de maaltijd komt brengen bij het uitvaartcentrum. Vaak zijn ze in het uitvaartcentrum niet de moeilijkste. Weet je toch niet hoe je dit moet aanpakken? Vraag je uitvaartbegeleider om hulp of advies.  

Catering

Zoek een cateraar die je wensen begrijpt en waarbij je je op je gemak voelt. Ze moeten de tijd voor je nemen en luisteren naar wat je zegt. Als je bij het kennismakingsgesprek al niet het gevoel hebt dat dit zo is, zoek dan vooral verder naar een ander. Op het moment suprême zullen zij je waarschijnlijk teleurstellen. Juist bij cateren op zo’n emotioneel moment is het noodzakelijk dat je een fijne klik met ze hebt. Vooral als ze komen cateren op locatie. Een cateraar kan de maaltijd langsbrengen of serveren in het uitvaartcentrum, maar dat kan natuurlijk ook op een andere locatie. Misschien wil je het afscheid wel thuis afsluiten met een besloten groepje in je eigen vertrouwde omgeving. Jij bepaalt. 

Culivents: Voor een speciaal afscheid

Culivents is er voor je. Ook in moeilijke tijden. Culivents maakt van elk moment een blijvende herinnering. Met liefde en aandacht, zowel voor jou als voor het eten, herdenken we jouw geliefde. Jouw ideeen en speciale wensen mixen we met onze kennis en ervaring. 

Naar een restaurant, brasserie of café


Waar kun je iemand beter herdenken dan in zijn of haar favoriete restaurant. Samen eten of een laatste toast uitbrengen aan het favoriete tafeltje van je dierbare. Heb je juist geen zin om met je gezelschap in een druk restaurant tussen andere gasten te zitten? Vraag even naar de mogelijkheden voor het huren van een zaaltje. Zo heb je een klein beetje privacy en kun je in alle rust verhalen delen, lachen, huilen en herinneringen ophalen. In de vertrouwde omgeving van het restaurant of café waar je vast en zeker wel eens geweest bent met de overledene vind je steun bij elkaar. Zo sluit je de dag passend bij je geliefde af en zorg je ervoor dat deze dag een mooie laatste herinnering aan je dierbare is. 

Er zijn mogelijkheden genoeg. Wat je ook doet of kiest; niks is goed of fout. Doe wat goed voelt voor jou en wat je vindt passen bij de overlevende, dan wordt het afscheid áltijd speciaal.

Op de hoogte!

Wellicht ook interessant

Gonny doet alles voor een briljante avond

Toen Gonny Haasken uit Gorredijk, die in haar vrije tijd graag wandelt, op een dag langs het pand van Culivents liep kreeg ze direct een goed gevoel bij het bedrijf. Ze deed onderzoek, voelde de match en besloot dat ze hier haar talent graag wou inzetten.

Goede zakelijke catering voegt waarde toe aan een organisatie

Zakelijke catering is een belangrijk onderdeel binnen veel organisaties. Een heerlijke lunch heeft een grote impact op de sfeer binnen een bedrijf. Ook de productiviteit van de medewerkers gaat omhoog.

Curtis Frans kookt de sterren van de hemel bij Culivents

Een toevallige ontmoeting tussen Culivents en Curtis Frans (29) uit Groningen op het Oranjewoud Festival leidde tot een succesvolle samenwerking die nu al ruim een jaar duurt.
Alle nieuwsberichten
crossmenuchevron-down