Menu

Curtis Frans kookt de sterren van de hemel bij Culivents

Een toevallige ontmoeting tussen Culivents en Curtis Frans (29) uit Groningen op het Oranjewoud Festival leidde tot een succesvolle samenwerking die nu al ruim een jaar duurt.

Een toevallige ontmoeting tussen Culivents en Curtis Frans (29) uit Groningen op het Oranjewoud Festival leidde tot een succesvolle samenwerking die nu al ruim een jaar duurt.
Op het evenement proefden ze elkaars gerechten, maakten een praatje en kwamen er al gauw achter dat ze dezelfde visie over eten deelden. “De klik met Ruben en Imke en de rest van de jongens die er toen waren was er gelijk. Zowel op persoonlijk vlak als op het gebied van eten”, blikt Curtis terug. Hij is dan ook van plan nog heel wat tijd als freelance kok bij Culivents door te brengen. “Want hier voel ik me thuis”, aldus Curtis.

Roots op Bonaire


Zijn liefde voor goed eten zat er al vroeg in. Tot zijn 6de woonde Curtis met zijn familie op Bonaire. “Daar is het eten heerlijk. Mijn moeder was de hele dag bezig in de keuken en kookte de heerlijkste dingen. Ik hielp haar graag”, vertelt Curtis. En dus koos hij in Nederland voor de koksopleiding. Door een snuffelstage kwam hij op zijn 14de voor het eerst in de keuken terecht. Curtis: “Ik kon destijds kiezen tussen bediening, koken en bakken. Dat het koken zou worden wist ik direct.” Toch liep hij nog een keer stage in een banketbakkerij. “Niks voor mij. Ik ben sociaal ingesteld en houd van interactie met mensen. Hier bakte ik en gingen mijn creaties linea recta de vitrine in. Ik kreeg niks mee van wie het kocht en of ze het lekker vonden.” 

Elke dag waardering


Na het afronden van zijn koksopleiding kookt Curtis als freelance kok voor verschillende bedrijven. Als freelancer heb je zelf de regie over waar je werkt. Toch is Culivents één van zijn favoriete opdrachtgevers. “Omdat ik Ruben en Imke leuke mensen vind, maar ook omdat het bedrijf in een stijgende lijn zit. Ik vind het leuk daaraan bij te dragen”, vertelt hij trots. En ondanks die stijgende lijn blijft Culivents een bedrijf waar oog is voor iedereen. Curtis: “Ik ben hier zeker geen nummertje. Ik voel me elke dag weer gewaardeerd.”

Denken in dezelfde taal

Bij Culivents heeft Curtis verschillende taken en verantwoordelijkheden. “Het hangt er vanaf wat er die dag op de planning staat. En dat maakt het werken als kok bij een cateringbedrijf ook zo leuk en afwisselend. Gister stond ik bijvoorbeeld nog achter de Kamado bij een barbecue voor 250 man”, vertelt hij enthousiast. Maar ook het meedenken over het menu, de voorbereidingen naar het evenement toe, de mise en place op de dag zelf en het opleiden van de jongere koks doet hij met plezier. Hij werkt veel samen met Ruben en dat loopt gesmeerd. “Ruben en ik denken in dezelfde taal. En dat is cruciaal als je samen kookt”, legt Curtis uit. Beide geloven ze in eerlijk, lokaal en biologisch eten en hebben ze een enorme passie voor alles wat met eten en koken te maken heeft. Ook het vertrouwen wat Ruben aan de talentvolle kok geeft doet Curtis goed. “Dat geeft me enorm veel motivatie. En het feit dat ik de stagiaires van Culivents mag opleiden en dingen mag leren geeft me een goed gevoel.”

Op de hoogte!

Wellicht ook interessant

Gonny doet alles voor een briljante avond

Toen Gonny Haasken uit Gorredijk, die in haar vrije tijd graag wandelt, op een dag langs het pand van Culivents liep kreeg ze direct een goed gevoel bij het bedrijf. Ze deed onderzoek, voelde de match en besloot dat ze hier haar talent graag wou inzetten.

Goede zakelijke catering voegt waarde toe aan een organisatie

Zakelijke catering is een belangrijk onderdeel binnen veel organisaties. Een heerlijke lunch heeft een grote impact op de sfeer binnen een bedrijf. Ook de productiviteit van de medewerkers gaat omhoog.

Toscaans bruiloft weekend in eigen tuin

Culivents maakt van elk moment een blijvende herinnering. De dag waarop jij en je geliefde elkaar het ja-woord geven omringd door vrienden en familie blijft je natuurlijk altijd bij.
Alle nieuwsberichten
crossmenuchevron-down