Menu

Bijbaan bij Culivents, je beleeft elke keer iets nieuws!

Van lifecooking op locatie tot zakelijke events, van bedrijfsfeesten tot een bruisend feest in eigen tuin. Culivents is met recht een full service conceptcateraar. En dat doen Ruben en Imke allang niet meer alleen.

Het Culivents team zet iedere dag alles op alles om van elk moment een blijvende herinnering te maken. We spreken Mustafa Kosar (18 jaar) en Damla Kosar (15 jaar) uit Gorredijk. Naast broer en zus zijn ze collega’s bij Culivents. En ze hebben nog iets gemeen; ze hebben de leukste bijbaan ooit!  

Mustafa zit in zijn laatste jaar van zijn koksopleiding die hij volgt aan de Firda in Drachten. Op de middelbare school ontdekte Mustafa zijn talent en passie voor koken. “We kregen kooklessen en ik was er goed in”, vertelt hij. En daarom was de keuze voor zijn vervolgopleiding snel gemaakt. Al in zijn eerste stage kwam hij door zijn moeder terecht bij Culivents. “M’n moeder kende ze via via en dacht dat het een leuk bedrijf was”. En ze had het bij het juiste eind. Mustafa kreeg na zijn stage een bijbaan en gaat nog elke dag met plezier naar zijn werk. “Omdat je er elke keer iets nieuws leert én beleeft”, licht Mustafa toe.

Zonder ervaring in de horeca kwam Mustafa destijds naar zijn eerste stagedag. Mustafa: “Van Ruben en Imke leerde ik de hele basis.” Tegenwoordig draait hij volledig mee in het bedrijf. Hij werkt in de keuken of doet op locatie live cooking. En dat laatste vindt hij het leukste. “Je bent overal en nergens. Altijd echt op het feest. Je staat erbij wanneer de mensen het eten komen halen en opeten. Je ziet de reacties en voelt de sfeer”, vertelt hij. Werken als kok in een restaurant lijkt hem dan ook niks. “De hele tijd in hetzelfde keukentje zonder variatie. Nee, dat is niks voor mij”, licht hij vastberaden toe.

Mustafa werkt wanneer hij kan bij Culivents. “Ik heb nu een eigen auto waar ik heel trots op ben. Met deze bijbaan kan ik deze gelukkig goed onderhouden”, vertelt Mustafa. Maar hij doet het niet alleen voor het geld. Het is een gezellige plek om te werken. De sfeer is goed, de band met de collega’s is leuk en Imke en Ruben zijn leuke werkgevers. “Ze zijn echt relaxed. Ze zoeken altijd samen met je naar een oplossing. Daarnaast kunnen ze ook lekker ouwehoeren”, lacht Mustafa. Mustafa weet al hoe zijn toekomst eruitziet. “Ik wil bij Culivents blijven werken en hier groeien. Ik vind het hier echt fantastisch dus ik hoop dat ik die kans krijg”, vertelt hij.

Damla, het zusje van Mustafa, werkt ook bij Culivents. Ze zit op het VMBO in Heerenveen. Wat ze daarna wil doen weet ze nog niet. “Ik heb nog geen idee. Voorlopig zou ik heel graag hier blijven werken. Misschien doe ik wel een vervolgopleiding in de horeca”, vertelt ze. Ondertussen werkt Damla al bijna een jaar als afwashulp bij Culivents. Via haar broer en doordat ze op de kinderen van Ruben en Imke paste kwam ze in de keuken terecht. “Alles wat ik kan, doe ik”, vertelt ze. En dat is meer dan alleen afwassen. Ze maakt de keuken schoon, maakt de borden op, helpt bij de toetjes, smeert broodjes, helpt met inpakken en zet de ingrediënten voor de koks klaar. Ook gaat ze mee naar klussen. “Dat vind ik echt geweldig”, vertelt ze enthousiast. Daar staat Damla achter de bar, in de bediening of in de keuken zelf om de koks te ondersteunen. Ze is met recht de vliegende kiep van Culivents.

Waarom ze gekozen heeft voor een bijbaan bij Culivents? Daar hoeft ze niet lang over na te denken. “Ik leer hier ontzettend veel en ik voel me een echt onderdeel van het team. We werken hard, maar het is altijd gezellig. De sfeer is goed en ik voel me hier op mijn gemak”, vertelt ze. Ze is met veel plezier zo’n 2 dagen per week en in de zomer nog veel vaker bij Culivents te vinden. En in die werkuren lacht ze met haar collega’s heel wat af. “Vooral hoe Ruben en Imke tegen elkaar doen in de keuken. Dat is echt hilarisch. Soms lijkt het wel een tv-show”, vertelt ze lachend. “Ik heb bewondering voor het sterke team dat ze zijn”, gaat ze verder. En alhoewel Ruben en Imke haar werkgevers zijn voelt het niet zo. “Ik zou ze eerder omschrijven als vrienden”, sluit Damla dankbaar af. 

Ook een bijbaan bij Culivents deze zomer? Je bent welkom! Mail naar info@puurculivents.nl   

Op de hoogte!

Wellicht ook interessant

Gonny doet alles voor een briljante avond

Toen Gonny Haasken uit Gorredijk, die in haar vrije tijd graag wandelt, op een dag langs het pand van Culivents liep kreeg ze direct een goed gevoel bij het bedrijf. Ze deed onderzoek, voelde de match en besloot dat ze hier haar talent graag wou inzetten.

Goede zakelijke catering voegt waarde toe aan een organisatie

Zakelijke catering is een belangrijk onderdeel binnen veel organisaties. Een heerlijke lunch heeft een grote impact op de sfeer binnen een bedrijf. Ook de productiviteit van de medewerkers gaat omhoog.

Curtis Frans kookt de sterren van de hemel bij Culivents

Een toevallige ontmoeting tussen Culivents en Curtis Frans (29) uit Groningen op het Oranjewoud Festival leidde tot een succesvolle samenwerking die nu al ruim een jaar duurt.
Alle nieuwsberichten
crossmenuchevron-down